Βιοσυντονισμός

Βιοσυντονισμός

Τι είναι ο βιοσυντονισμός

Βιοσυντονισμός είναι η μέθοδος που βοηθάει τον οργανισμό να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση μέσω συχνοτήτων του ιδίου. Συντονίζει ολόκληρο τον οργανισμό ώστε ενεργειακά να λειτουργεί καλύτερα.

Ένας υγιής οργανισμός εκπέμπει Hertz (μέσω των οργάνων και των συστημάτων του) σε συγκεκριμένο φάσμα ταλάντωσης. Με τη μέθοδο BalanceWave βλέπουμε τις αποκλίνουσες ταλαντώσεις και τις επαναφέρουμε σε ισορροπία. Όταν οι ταλαντώσεις έρθουν σε ισορροπία τότε έρχεται και η αυτοΐαση.

 

Πού Χρησιμοποιείται ο βιοσυντονισμός

Ο βιοσυντονισμός χρησιμοποιείται αρχικά για τον εντοπισμό των ενεργειακών μπλοκαρισμάτων που οδηγούν σε χρόνιες παθήσεις και στη συνέχεια για την εξισορρόπησή τους, ώστε να εξισορροπηθεί ενεργειακά ο οργανισμός και να επανέλθει η αρμονία και η ευεξία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπως:

 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 • Αλλεργίες
 • Παχυσαρκία
 • Τροφικές δυσανεξίες
 • Μυοσκελετικούς πόνους
 • Αίσθημα κόπωσης
 • Εθισμοί (αλκοόλ, τσιγάρο κ.α.)

 

Σε ποιους απευθύνεται ο βιοσυντονισμός

Ο βιοσυντονισμός απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς (άνθρωποι, άλογα, σκύλοι, γάτες κ.λπ.).
Κάθε οργανισμός που αντιμετωπίζει θέματα υγείας μπορεί να βρει έναν ισχυρό σύμμαχο στη μέθοδο του βιοσυντονισμού, ρυθμίζοντας και ενισχύοντας όλα τα συστήματά του.

Βιοσυντονισμός

Οφέλη του βιοσυντονισμού

Ο βιοσυντονισμός μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση, την ισορροπία και τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα κύρια οφέλη του βιοσυντονισμού και των συχνοτήτων στην ανθρώπινη υγεία:

 1. Χαλάρωση και μείωση του στρες: Ο βιοσυντονισμός με τη χρήση συχνοτήτων μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος και να μειώσει το επίπεδο του στρες. Αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση της αγχώδους κατάστασης, της έντασης και της κόπωσης.
 2. Αναζωογόνηση και ενεργοποίηση των κυττάρων: Οι συχνότητες μπορούν να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα του σώματος και να προωθήσουν την αναζωογόνηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ενεργειακής κατάστασης, της ενέργειας και της αντοχής του οργανισμού.
 3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Ο βιοσυντονισμός μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσει την ικανότητά του να αντιμετωπίζει ασθένειες και παθολογικές καταστάσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αντοχή σε λοιμώξεις, βελτίωση της γενικής υγείας και μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ασθενειών.
 4. Ευεξία και ισορροπία: Ο βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ευεξίας και ισορροπίας σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένων του σώματος, του νου και του πνεύματος.
 5. Προώθηση της αυτοθεραπείας: Ο βιοσυντονισμός μπορεί να ενισχύσει τη φυσική ικανότητα του σώματος να αυτο-θεραπεύεται και να αυξήσει την ικανότητα ανάκτησης μετά από τραυματισμούς ή ασθένειες.
 6. Βελτίωση του ύπνου και της ξεκούρασης: Οι συχνότητες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, στην αποκατάσταση της κατάστασης της ξεκούρασης και στην προαγωγή της ευεξίας του ανθρώπου.
 7. Ενίσχυση της αντοχής και της απόδοσης: Ο βιοσυντονισμός μπορεί να ενισχύσει την αντοχή και την απόδοση του ανθρώπου σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.
 8. Αρμονική ισορροπία: Ο ηλεκτρομαγνητικός συντονισμός βοηθά στην επίτευξη αρμονίας μεταξύ των ενεργειακών συστημάτων του σώματος, προωθώντας την ισορροπία και την ομαλή ροή της ενέργειας.
 9. Ενεργειακή αναζωογόνηση: Μέσω του ηλεκτρομαγνητικού συντονισμού, το ανθρώπινο σώμα αναζωογονείται ενεργειακά, απελευθερώνοντας περιττές ενέργειες και επαναφέροντας τη φυσιολογική του λειτουργία.
 10. Αποκατάσταση φυσιολογικής λειτουργίας: Ο συντονισμός του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου βοηθά στην επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων, ενισχύοντας έτσι την υγεία και την ευεξία.

  Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που σχετίζονται με το βιοσυντονισμό και τη χρήση συχνοτήτων στην ανθρώπινη υγεία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων απαιτεί την επαγγελματική καθοδήγηση και την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και πρωτοκόλλων.

Εξέλιξη του βιοσυντονισμού

Τον 20ο αιώνα η πρόοδος των επιστημών (ειδικά της ιατρικής) σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας, είχαν σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού.

Η ψυχιατρική και όλες οι νευροεπιστήμες, στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τη φύση και τη λειτουργία του εγκέφαλου, βασίσθηκαν σε μεθοδολογία επηρεασμένη από τις φυσικές επιστήμες, που είχαν ως κύρια λογική την κατάτμηση του προβλήματος και την αναγωγή της λειτουργίας του μέρους στο όλο. Έτσι δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι η κατανόηση της υφής του εγκεφάλου μέσω της τοπογραφικής νευροανατομίας, καθώς και η κατανόηση της δομής και της λειτουργίας του νευρικού κυττάρου και των νευροδιαβιβαστών θα μας ανοίξουν τον δρόμο για την κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Ο εγκέφαλος είναι το πιο εξελιγμένο ζωτικό όργανο του ανθρώπου. Αποτελείται από δύο ημισφαίρια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μια πλατιά ταινία νευρικών ινών, το μεσολόβιο που επιτρέπει την συνεχή επικοινωνία και συνεργασία τους. Το εξωτερικό περίβλημά του ονομάζεται εγκεφαλικός φλοιός και αποτελείται κυρίως από σώματα νευρικών κυττάρων την φαιά ουσία (gray matter). Ο φλοιός χωρίζεται σε συνειρμικές περιοχές, τους λεγόμενους λοβούς, που ειδικεύονται σε διάφορες λειτουργίες.

Για παράδειγμα οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι ο μετωπιαίος λοβός περιέχει την περιοχή όπου εδρεύει η παραγωγή του λόγου. Συγκεκριμένα, η περιοχή παραγωγής λόγου έχει οριστεί στο αριστερό εμπρόσθιο μετωπιαίο τμήμα του εγκεφάλου, περιοχή Broca από τον ομώνυμο νευρολόγο Paul Broca, ο οποίος παρατηρώντας εγκεφαλικές βλάβες ατόμων με εμφανείς γλωσσικές διαταραχές κατέληξε το 1865 στο ότι ‘Nous parlons avec l’hemisphere gauche!’ δηλαδή ‘Μιλάμε με το αριστερό ημισφαίριο’.

Όσο περισσότερο κατανοούσαμε τον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο πιο προφανές γινόταν ότι αυτός λειτουργούσε ως μία οντότητα (Όλον) και ότι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, η ρύθμιση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του.

Ο βιοσυντονισμός έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα ως μέρος της εναλλακτικής ιατρικής με Υπουργική Απόφαση.

Βιοσυντονισμός

Ηλεκτρομαγνητικός βιοσυντονισμός, η μέθοδός μας

Ο ηλεκτρομαγνητικός βιοσυντονισμός ανήκει στις ολιστικές – εναλλακτικές θεραπείες. Κατά την ολιστική θεραπεία ο άνθρωπος θεωρείται “όλον”, ένα συνδεδεμένο σύνολο “σώμα – ψυχή – νους”,  για να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση συνολικά. Συγκεκριμένα, η μέθοδος του  ηλεκτρομαγνητικού συντονισμού παραδέχεται τα εξής: όλοι μας εκπέμπουμε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες.

Ο οργανισμός μας, κάθε όργανό του και  ιστός, έχει τη δική του μοναδική συχνότητα. Όταν κάποιο όργανο έχει διαταραχή-βλάβη, η συχνότητά του απορρυθμίζεται και δυσκολεύει την ανάρρωση. Με τον ηλεκτρομαγνητικό συντονισμό προσλαμβάνονται-μετριούνται οι ιδιαίτερες προσωπικές ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του σώματος, μέσω ηλεκτροδίων, και στη συνέχεια οι δονήσεις αυτές τροποποιούνται ως εξής: οι υγιείς δονήσεις ενισχύονται, ενώ οι παθολογικές αντιστρέφονται .

Κατόπιν με τη χρήση των ηλεκτρομαγνητικών συσκευών παραγωγής της εταιρείας μας BCL, γίνεται η εκπομπή των φυσιολογικών για τον οργανισμό αρμονικών συχνοτήτων και επιστρέφονται στο σώμα με τη μορφή θεραπευτικών ταλαντώσεων. Έτσι η συσκευή μας αλληλεπιδράει με το σώμα, βοηθώντας την αυτοΐαση, την αυτοεπιδιόρθωση των ιστών και των κυττάρων.

Η ερευνητική μας ομάδα διακρίνεται για την πολυετή εμπειρία της και τα σημαντικά της επιτεύγματα. Οι ερευνητές μας, από το 2001 μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου ΕΣΣΥΨΙ (αρ. καταστατικού 425/2001) έμαθαν  να μελετούν τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες σε οργανικά και ανόργανα υλικά χρησιμοποιώντας γεννήτρια συχνοτήτων, ειδικής κατασκευής.  Άρχισαν να μετρούν το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα των ανθρώπων και να βρίσκουν τη διαφορά δυναμικού μεταξύ υγιούς και διαταραγμένης ταλάντωσης λειτουργίας του οργάνου. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ετών έρευνας ήταν η παρουσίαση μιας μέτρησης των λειτουργιών των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού (σε επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ταλάντωσης).

Βιοσυντονισμός

Βιοσυντονισμός – Παραδείγματα

Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό τί μετράει και πώς εφαρμόζεται ο βιοσυντονισμός θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα.

Έχοντας ορίσει το σταθερό σημείο ταλάντωσης της λειτουργίας ενός οργάνου μπορούμε με την ενεργειακή  μέτρηση να εντοπίσουμε τη διαφορά δυναμικού διαταραγμένης λειτουργίας. Για παράδειγμα σταθερό σημείο λειτουργίας του παγκρέατος έχει οριστεί το φάσμα 401 Hz έως 499 Hz. Αν κατά τη μέτρηση έχουμε μια διαφορά δυναμικού 20 Ηz μπορούμε να πούμε ότι αυτό το όργανο παρουσιάζει δυσλειτουργία η οποία ορίζεται στους 20 βαθμούς.

Σχετικά με τον εγκέφαλο έχει γίνει μια ταξινόμηση των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου. Η ηλεκτρομαγνητική διαταραχή σε ορισμένες περιοχές έχει συσχετιστεί με ορισμένες συμπεριφορές και κλίσεις του ατόμου:

 • Ένας καλλιτέχνης παρουσιάζει στο “Μεσολόβιο Β” της μέτρησης μια αυξημένη διαφορά δυναμικού χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι υπάρχει δυσλειτουργία.
 • Ένα διανοητικό άτομο παρουσιάζει αυξημένη διαφορά δυναμικού στο “Μπροστολόβιο Α”.
 • Ένα άτομο που του αρέσει να διαβάζει παρουσιάζει αυξημένη διαφορά δυναμικού στο “Μπροστολόβιο Β”.
 • Κάποιος που έχει άγχος παρουσιάζει αυξημένη διαφορά δυναμικού στο “Μεσολόβιο Β”.
 • Κάποιος που έχει εμμονές και εξαρτήσεις παρουσιάζει αυξημένη διαφορά δυναμικού στο “Πισωλόβιο Β”.

Όλες οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις έχουν καταγραφεί μέσα από την πολυετή επιστημονική έρευνα του συλλόγου Ε.Σ.Σ.Υ.Ψ.Ι 

Βιοσυντονισμός για εσάς

Εάν έχετε απορίες ή επιθυμείτε να μάθετε πώς θα μπορούσε να σας βοηθήσει ο βιοσυντονισμός, επικοινωνήστε μαζί μας στο 22210 75 241, στο 6936 15 27 18 ή στο [email protected] ώστε τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη μας να σας ενημερώσουν λεπτομερώς για όλα τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Διαβαστε Περισσοτερα

Σχετικά Άρθρα

Η Θεραπευτική Δύναμη της Ενέργειας και των Συχνοτήτων

Η Θεραπευτική Δύναμη της Ενέργειας και των Συχνοτήτων

Η Θεραπευτική Δύναμη της Ενέργειας και των Συχνοτήτων: Η Κληρονομιά του Αϊνστάιν και το Μέλλον της Ιατρικής Στη σύγχρονη εποχή, η εξέλιξη των θεραπευτικών τεχνικών έχει πάρει μια νέα κατεύθυνση, όπου η χρήση της ενέργειας και των συχνοτήτων παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο....

Θεραπεία του Θυρεοειδούς με PEMF

Θεραπεία του Θυρεοειδούς με PEMF

Θεραπεία του Θυρεοειδούς με PEMF: Μια Εναλλακτική Λύση για Υγεία και Ορμονική Ισορροπία Ο θυρεοειδής αδένας, παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία μας. Ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό, την ανάπτυξη, την καρδιακή λειτουργία και άλλες βασικές σωματικές λειτουργίες, η ομαλή του...

Εναλλακτικές Θεραπείες

Εναλλακτικές Θεραπείες

Εναλλακτικές Θεραπείες: Οδηγός για μια Ολιστική Προσέγγιση στην Ευεξία Στο σύγχρονο κόσμο, όπου η βιασύνη και το άγχος κυριαρχούν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες, αναζητώντας μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ευεξία....

Ολιστική θεραπεία

Ολιστική θεραπεία

Τι είναι η Ολιστική Θεραπεία Η Ολιστική Θεραπεία είναι μια ποικιλία τεχνικών και πρακτικών, με στόχο να βοηθήσουν με φυσικούς τρόπους τους ασθενείς να ισορροπήσουν σε όλα τα επίπεδα και να επιτύχουν τη βέλτιστη υγεία και ευεξία. Αρχικά, ο ασθενής ενθαρρύνεται να...

News & Updates

Η Θεραπευτική Δύναμη της Ενέργειας και των Συχνοτήτων

Η Θεραπευτική Δύναμη της Ενέργειας και των Συχνοτήτων: Η Κληρονομιά του Αϊνστάιν και το Μέλλον της Ιατρικής Στη σύγχρονη εποχή, η εξέλιξη των θεραπευτικών τεχνικών έχει πάρει μια νέα κατεύθυνση, όπου η χρήση της ενέργειας και των συχνοτήτων παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο....

Θεραπεία του Θυρεοειδούς με PEMF

Θεραπεία του Θυρεοειδούς με PEMF: Μια Εναλλακτική Λύση για Υγεία και Ορμονική Ισορροπία Ο θυρεοειδής αδένας, παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία μας. Ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό, την ανάπτυξη, την καρδιακή λειτουργία και άλλες βασικές σωματικές λειτουργίες, η ομαλή του...

Εναλλακτικές Θεραπείες

Εναλλακτικές Θεραπείες: Οδηγός για μια Ολιστική Προσέγγιση στην Ευεξία Στο σύγχρονο κόσμο, όπου η βιασύνη και το άγχος κυριαρχούν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες, αναζητώντας μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ευεξία....

Ολιστική θεραπεία

Τι είναι η Ολιστική Θεραπεία Η Ολιστική Θεραπεία είναι μια ποικιλία τεχνικών και πρακτικών, με στόχο να βοηθήσουν με φυσικούς τρόπους τους ασθενείς να ισορροπήσουν σε όλα τα επίπεδα και να επιτύχουν τη βέλτιστη υγεία και ευεξία. Αρχικά, ο ασθενής ενθαρρύνεται να...